Veiligheidsvoorschriften


Kwaliteit

De producten van Ollieszaken eigen merk zijn met de hand gemaakt, alle producten zijn daardoor uniek en niet precies hetzelfde. Het kan zijn dat een product een beetje afwijkt van het product op de foto. Houd er rekening mee dat er een klein kleurverschil mogelijk is tussen de weergave op de website en het daadwerkelijke product.

Veiligheid

De producten van Ollieszaken zijn handgemaakt van duurzame materialen waarin wij ons uiterste best hebben gemaakt deze zo veilig mogelijk te produceren. We raden wel aan om de artikelen alleen onder toezicht te gebruiken. Laat uw baby daarom nooit alleen met de producten!

Speenkoord

Een speenkoord is geen speelgoed, laat je baby nooit onbewaakt met een speenkoord spelen of slapen. Een speenkoord is onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Wanneer speenkoorden in contact komen met (veel) speeksel en of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen en/of (sneller) kapot gaan. Speenkoorden zijn ook niet bedoeld om in de mond te stoppen. Gebruik van een speenkoord is altijd op eigen verantwoordelijkheid. Ollieszaken is niet aansprakelijk voor eventuele schade door gebruik van een speenkoord.

Wagenspanner

Een wagenspanner is geen speelgoed, wanneer een baby zich gaat op trekken/aantrekken aan de wagenspanner dien je de wagenspanner te verwijderen. Laat je baby nooit onbewaakt met een wagenspanner spelen/slapen. Gebruik de wagenspanner alleen onder toezicht. Een wagenspanner is onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten.Dit kun je doen door er even goed aan te trekken. Wanneer de wagenspanner in contact komt met veel water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen en/of (sneller) kapot gaan.

Mobielen

Mobielen zijn bedoeld als decoratie om naar te kijken en niet om mee te spelen. laat een kind hier nooit mee spelen. Verwijder de mobiel op tijd wanneer een kind erbij kan en of aan gaat zitte en spelen. Zorg dat een mobiel altijd op hoogte wordt gehangen buiten het bereik van het kind. Dit om te voorkomen dat een kind aan het mobiel gaat trekken en in verstrikt kan raken. Verwijder de mobiel op tijd wanneer een kind erbij kan en of aan gaat zitten.

Rammelaars en bijtringen

Laat de baby nooit met de rammelaar/bijtring slapen en gebruik deze alleen onder toezicht. Een rammelaar/bijtring is onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen. Controleer daarom regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Dit kun je doen door er even aan te trekken. Wanneer de rammelaars/bijtringen in contact komen met (veel) speeksel door kwijlen en of water/vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen en/of (sneller) kapot gaan.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). Bij het akkoord gaan met de algemene voorwaarden wordt er bevestigd dat er kennis genomen is van deze voorschriften. Bij ieder artikel waarbij de voorschriften van toepassing zijn is een gedrukt exemplaar bijgesloten, geef je het artikel cadeau lever dan altijd de voorschriften mee zodat ook de ontvanger deze in zijn/haar bezit heeft.

Wasvoorschriften

De knuffel van Ollieszaken eigen merk kunnen alleen met de hand worden gewassen in lauw/warm water. Voor de overige producten verwijzen wij u naar de bijbehorende wasvoorschriften.